Selecteer een pagina

Spark up your life

Ontdek de kracht van EMS

Wat is EMS?

EMS-training (Elektro Musculaire Stimulatie) staat voor trainen met weerstand door middel van impulsen, die via een “bodysuit” op het lichaam worden overgedragen. Ons eigen zenuwstelsel geleidt ​deze ‘prikkel’ verder naar de grote(re) spiergroepen waardoor deze tot wel 30% meer geactiveerd worden dan bij een reguliere krachttraining. Hierdoor staat een EMS-training van 20 minuten qua intensiteit gelijk aan een veel langere reguliere workout in de sportschool.

Bij een EMS-training worden in series van vier tot zes seconden impulsen afgegeven. Tijdens deze zogenaamde fase worden de oefeningen uitgevoerd en hierdoor ervaar je het gevoel van bewegen tegen de weerstand in.

Bij elke oefening worden de spieren op eigen kracht ingeschakeld; met andere woorden: EMS-training is geen aansturing maar juist een stimulatie van de spieren.

AFSPELEN

De voordelen

Z

Verbeterde stofwisseling

Elektrische impulsen stimuleren de bloedcirculatie en- toevoer naar de huid waardoor je stofwisseling verbetert (versnelt). Dit zorgt voor een daling van uw lichaamsvetpercentage.

Z

Blessure herstel

EMS is een goed alternatief als u na een blessure weer aan (kracht)training wilt beginnen. Vanwege de geringe impact op uw gewrichten, kunt u zich goed concentreren op het versterken van geblesseerde gebieden en spieren rond uw blessure.

Z

Verminderen cellulitis

De elektrische impulsen zorgen voor het stimuleren van de productie van collageen en dat zorgt voor steviger bindweefsel. Na een paar maanden zal de huid strakker worden en de vervelende plekken verminderd zijn.

Z
Spieropbouw en krachttoename

In tegenstelling tot een reguliere training (waarbij je veelal een spiergroep geïsoleerd traint), is een EMS-training een full body workout omdat alle spieren tegelijkertijd worden aangespannen. Hierdoor is de impact groter aangezien een grotere hoeveelheid spiervezels wordt aangesproken.

Z

Ontspanning en betere nachtrust

EMS-trainingen helpen de spieren te herstellen en zorgen voor lagere spierspanning waardoor het lichaam zich beter kan ontspannen en de slaapkwaliteit zal toenemen. Een betere nachtrust zorgt sowieso voor een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Recencies

Lucien Walraven

Het resultaat is er eentje om blij en trots op te zijn ; ” In 10 dagen ruim 6 kilo af gevallen en +-12 cm omtrek kwijtgeraakt!!!

Marjon de Vries

Na een intakegesprek ben ik toen in 2015 begonnen met trainen bij Enrico, eerst alleen en sinds kort train ik samen met mijn man. Hij wilde een paar keer mee doen als voorbereiding op de 60km van Texel, maar vind het zo leuk dat we nu nog steeds samen trainen. Het is echt ontzettend leuk en ongelooflijk wat je in  30 minuten met je lichaam kunt doen.

Olivier

Zeer goed ervaring gehad tijdens de intake. Professioneel, persoonlijk en eerlijk. De training op de eGym is heerlijk om te doen door het interactieve sporten. Nu nog bijkomen van de spierpijn.
Zeker een aanrader voor iedereen!
Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan iedereen EMS-training volgen?

Relatieve contra-indicaties

Personen met de onderstaande indicaties raden wij aan om, voordat er gebruik wordt gemaakt van EMS-apparatuur, de behandelend arts of specialist om toestemming te vragen: