Selecteer een pagina

VERSTANDIGE TUSSENDOORTJES HELPEN JE DE DAG DOOR!

Je kent het wel: geen tijd om goed te ontbijten, druk druk druk met jezelf en evt. met de rest van het gezin om iedereen op weg te helpen naar school, werk etc. en dan komt die grote suikerdip rond de klok van 10.00 uur. En als je dan niets ingepland hebt staan in je voedingsplan van die dag en er zijn lekkere zeer ongezonde snacks voorhanden, dan is de keuze gauw gemaakt.

Probeer het ECHT niet te doen, want eigenlijk maak je het alleen maar erger. Die suikerbom, die je dan naar binnenwerkt, geeft heel even het ultieme tevreden gevoel, maar een half uur later krijg je juist door dit te eten WEER die aandrang naar lekkers en zoets en voel je je eigenlijk heel belabberd als je dan niet weer iets met veel suiker eet of drinkt. Het hormoon insuline in je lichaam is hiervan de hoofdschuldige.

Maar wat helpt je dan wel goed de dag door? Hieronder enkele tips:

  1. Allereerst hoe druk je in de ochtend ook bent, probeer altijd goed te ontbijten.
  2. Plan je maaltijden op de dag, maar plan ook zeker je tussendoortjes!
  3. Kies gezonde varianten van de tussendoortjes die je zo lekker vindt. Bedenk eens wat nieuwe tussendoortjes die bestaan uit groenten, fruit of eiwitten.
  4. Vergeet ze vooral niet op tijd te eten!
  5. En tenslotte pas de 80-20% regel ook hierbij toe. Leg de lat niet altijd zo hoog en gun jezelf af en toe eens wat echt lekkers. Plan het in en je zal zien dat het dan helemaal lekker smaakt.

Wilt u meer weten over hoe u uw tussendoortjes gezond kunt houden en misschien wel uw hele voedingsplan in combinatie met de juiste training kunt aanpassen aan een gezonde levensstijl, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

In Dudok Private Gym kunt u trouwens na de training ook genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en een gezond tussendoortje!


Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend informatiegesprek en eventueel een gratis proeftraining!