Selecteer een pagina

e-Gym

Wil jij in 30 minuten klaar zijn met trainen?
Dan is dit concept voor jou!

Wat is e-Gym?

Na je warming-up ben je klaar voor het trainen op onze EGYM-apparatuur en grote vraag is natuurlijk: Wat houdt dit nou precies in?

Wij hebben de beschikking over een 8-tal EGYM-apparaten die je grote spiergroepen trainen en waarvan jouw persoonlijke instellingen zijn opgeslagen op een special Dudok Gym-bandje.

Deze persoonlijke instellingen stellen we vast door zorgvuldige begeleiding tijdens je eerste kennismaking met EGYM en tijdens deze kennismaking doen we op elk apparaat een krachtmeting waaruit blijkt of je spieren met elkaar in balans zijn.

Op basis van je krachtmeting en je (met behulp van de trainer) vastgestelde doel (bijv. spieropbouw of vetverbranding) zal de hoogte van het gewicht waarmee je traint, worden vastgesteld, het aantal herhalingen en de snelheid waarmee je de oefening uitvoert.

Fitness wordt op deze manier een stuk eenvoudiger; inloggen en de beweging op het scherm volgen; de machine geeft aan wanneer je begint en moet stoppen. Een volledige EGYM-training kost je slechts 30 minuten dus ideaal om te combineren met (thuis)werk en/of privé.


Ben je benieuwd naar jouw persoonlijke voortgang? Je krijgt gratis toegang tot het gebruik van de EGYM app, waarin je je trainingen kunt terugkijken, je krachtmetingen kunt inzien, je biologische spierleeftijd kunt zien en nog veel meer……

e-Gym programma’s

De voordelen van e-Gym

Een van de grootste voordelen van het trainen middels EGYM is dat je binnen 30 minuten klaar bent met je (kracht)training. Als je vóór, tijdens of na je EGYM-training ook nog een training op de cardio-apparaten wilt doen dan is dat uiteraard mogelijk.

Een ander groot voordeel van EGYM is dat je niet op zoek hoeft te gaan naar de machine en moet hopen dat deze niet in gebruik is door een ander. Je hebt een voor jou gereserveerde plek in het circuit en het enige dat je hoeft te doen, is in te loggen en de beweging op het scherm te volgen.

Daarnaast is het fijn dat je kunt kiezen uit een zestal programma’s zodat je telkens een nieuwe uitdaging zult hebben en de variatie zorgt ervoor dat het niet saai zal worden.

Z

30 minuten

Z

Geen cardio

Z

Persoonlijk

Z

Effectief

Veelgestelde vragen

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan ik EGYM elke dag doen?

Dat ligt aan je doelstelling want als je hebt gekozen voor spieropbouw dan is het raadzaam om minimaal een dag rust te nemen. Maar als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor het minder intensieve programma “metabolic fit” dan zou je in beginsel elke dag kunnen komen. We raden je wel aan om hierover even met een van de trainers overleg over te voeren om te kijken of dit een goed idee is.

Waarom moet ik elke keer een krachtmeting doen?

Omdat je gedurende de trainingen sterker zult worden, is het nodig om tussentijds een krachtmeting te doen om te voorkomen dat je met een te licht gewicht gaat trainen. Ook kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld ziek bent geweest of vakantie hebt gevierd; je zult dan minder kracht hebben dan voorheen dus ook dan is het verstandig om een krachtmeting te doen omdat je anders met een te zwaar gewicht je trainingen doet. En in geval van twijfel altijd even met een van de trainers contact opnemen!

Kan ik zelf de intensiteit (tussentijds) aanpassen?

Mocht je tijdens de oefening een toestel te zwaar vinden dan kun je het gewicht waarmee je traint altijd tussentijds bijstellen. Deze nieuwe instelling houdt de machine vast totdat je een nieuwe krachtmeting moet doen.