Selecteer een pagina

Fittergy Sportvasten

Afvallen en fitter worden met Sportvasten!

Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode. Met Sportvasten train je je lichaam om binnen 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding: gewichtsverliesmeer energie en een compleet fitter gevoel.

SPORTVASTEN IS GEEN DIEET, HET IS EEN LIFESTYLE

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je onder begeleiding van onze Sportvasten Coach. Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In de afbouwdagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je twee tot drie dagen sapvasten. Daarna bouw je in de laatste vier dagen je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag op een bepaalde intensiteit 20 tot 30 minuten. De intensiteit wordt persoonlijk voor jou bepaald door je coach. Zodra je suikerverbranding is geswitchted naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Je nieuwe lifestyle is begonnen!

DE ACHTERGROND VAN SPORTVASTEN

In de oertijd moest de mens jagen om aan voedsel te komen. Soms was er overvloed, soms een schaarste. In tijden van voedselschaarste schakelt het lichaam over van suiker- naar vetverbranding. Tegenwoordig is er in de westerse landen eerder voedsel overvloed dan schaarste. Daarom staat het lichaam bij de meeste westerse mensen in suikerverbranding. Als je in de suikerverbranding staat heb je een grotere behoefte aan suikers. Daarnaast heb je ook vaker last vermoeidheid dipjes.

Sportvasten zorgt ervoor dat je oer-mechanisme in je stofwisseling geactiveerd wordt. Hierdoor neemt de opname van suiker in de spieren af. Je spieren worden gedwongen om tijdens duurtraining de eigen suikervoorraad volledig te verbruiken waardoor ze switchen naar maximale vetverbranding. Ook wel de Metabolic Switch genoemd. Nadat het lichaam getraind is in de verbranding van vet, kan het vet ook beter verwerkt worden in de spieren. Daarnaast verbetert ook het duurvermogen en is er minder behoefte aan zoetigheid. Daardoor is het makkelijker om ook na de Sportvastenkuur minder suikers te eten en meer te sporten.