Selecteer een pagina

Om af te vallen is er maar één Golden Rule: Om gewicht te verliezen, zal je meer calorieën moeten verbranden dan dat je binnenkrijgt! Zo simpel is het eigenlijk. Maar hoe creëer je dan een zgn. negatieve energiebalans? Dat doe je vooral door op je voeding te letten en daarbij gebruik te maken van de juiste training. Grofweg kunnen we een onderscheid maken tussen Cardiotraining en Krachttraining.

Cardiotraining is duursport, zoals bv. hardlopen en fietsen en het woord duursport zegt het al: urenlang trainen om een paar honderd calorieën extra te verbranden. Als je mazzel hebt heb je in één uur rond de 500 calorieën verbrand terwijl dat aantal ook minimaal per dag nodig is om überhaupt gewicht te verliezen. Dat zou betekenen dat je dan dagelijks urenlang zou moeten trainen. Dat houdt uiteraard niemand vol en is ook niet goed voor je lichaam.

Krachttraining daarentegen verbrandt weliswaar tijdens een trainingssessie minder calorieën maar heeft wel het grote voordeel dat ook in de tijd erna deze vorm van training een positieve invloed heeft op de stofwisseling en vetverbranding. Nog twee dagen na de training heb je er profijt van. Dus enkel en alleen al om die reden is krachttraining velen malen effectiever dan cardiotraining.  Daar komt nog bij, dat krachttraining er voor zorgt dat je meer spierweefsel gaat aanmaken, die op hun beurt weer meer calorieën en vet verbranden. Zelfs in rust.

Een mooi combi van krachttraining en cardiotraining vormt dus een ultieme ondersteuning in de strijd tegen de overtollig kilo’s!